|
Post by messenjah on Nov 3, 2005 12:39:12 GMT 1
Ga naar google, typ failure en klik op ik doe een gok
|
|
|
Post by hela on Nov 3, 2005 12:49:18 GMT 1
haha zelfde truk als met Coveliers. Hoe doen ze dat toch?
|
|
|
Post by king johnny on Nov 3, 2005 13:21:52 GMT 1
het heeft te maken met 'google bombing',
dit stond in de morgen van 29 okt:
De 'lul'-truc met Coveliers is verre van een primeur. Neem de proef op de som en tik de woorden 'miserable failure' in op Google: meteen zie je de officiële biografie van VS-president George W. Bush op de website van het Witte Huis. Een tijdje geleden leidde het woord 'waffles' naar de website van John Kerry. En met de term 'raar kapsel' kom je rechtstreeks bij de Nederlandse premier Balkenende terecht.
Is er dan ingebroken op al die websites? Helemaal niet. Grappenmakers hebben gewoon gebruikgemaakt van een eigenschap van de Google-zoekindex. Google bepaalt de rangschikking van een website niet alleen op basis van de inhoud van de website, maar ook op basis van de woorden waarmee er naar die website gelinkt wordt vanuit andere websites. En dat laatste wordt steeds belangrijker.
Als je er in slaagt om op meerdere websites via het woord 'lul' een link te maken met de website van Hugo Coveliers, dan interpreteert de zoekmachine dat als een teken dat 'Coveliers' en 'lul' iets met elkaar te maken hebben. Het volstaat om voldoende vrienden en collega's over te halen om die link op hun weblog te plaatsen. Na verloop van tijd zal Google al die links verwerken en de grap is geslaagd. Het gaat zelfs niet om heel grote aantallen links. De link van 'miserable failure' naar president Bush werd volgens verschillende bronnen gerealiseerd door niet meer dan 32 websites.
'Google bombing' is al vrij oud. Deze krant maakte al melding van het fenomeen in 2002. Het idee werd gelanceerd op 6 april 2001 door Adam Mathes, die in een internetartikel ook precies uitlegt hoe je tewerk moet gaan. Het merkwaardige is dat het nog jaren geduurd heeft voor grappenmakers de techniek wereldkundig maakten. Nog vreemder is dat Google er geen graten in vindt. In een officiële mededeling omtrent de 'miserable failure'-link stelt Google droogweg dat dit schelmenstreken zijn die de kwaliteit van de zoekmachine niet ondermijnen. Nochtans merk je dat alleen de Google-index last heeft van het fenomeen.
En het houdt niet op. In de rangschikking bij de trefwoorden 'miserable failure' staat op de tweede plaats de website van cineast en anti-Bush-activist Michael Moore. Kennelijk zijn er op het internet groepjes in een concurrentiestrijd verwikkeld. Die concurrentie is nu ook zichtbaar, maar achter de schermen is er op het internet al lang geleden een handel in links bezig. Het feit dat Google dergelijke links klakkeloos aanvaardt zonder verificatie van de inhoud van de website is een ernstig kwaliteitsprobleem voor de internetgigant. Toch maar opletten als je de zoekmachine achteloos gebruikt als een oneindige uitbreiding van je eigen geheugen.
mss iets voor antwerpmassive? ;D
|
|
|
Post by Mr.Nuts on Nov 3, 2005 15:42:51 GMT 1
WICKED!! Ge kunt bijvoorbeeld 'rotkop' of 'Döner' intikken, ik doe een gok en dan uitkomen op www.antwerpmassive.be ..kunde gij da ni fixen booty?? zou wel lachen zijn...
|
|